BBQ oldalas

bbq oldalas

Eljött az idő, hogy foglalkozzunk a férfiakkal. Nem mintha eddig nem mindig az ő kívánságaikat lestük volna, de amilyen törődést kapunk tőlük, olyat vagy jobbat kell vissza szolgáltatnunk. Egyszerű adok-kapok játék, most ételbe foglalva. Kicsit engedjünk teret nekik a konyhában, és ne a megszokott, általunk kedvelt ételek főzzük, amiket már kisujjból is kirázunk, hanem kényeztessük el Őket egy igazi pasis kajával.

Lényeg, hogy hús legyen, csípős, ragacsos, ami mellé egy pohár sört is nyugodtan leguríthatnak, míg mi nézzük, hogy milyen jóízűen falatoznak, majd megnyalják mind a tíz ujjukat és kimondják a bűvös mondatot: „Drágám, ez isteni volt”.

BBQ oldalas
Print
Hozzávalók
  1. - 50 dkg oldalas
  2. - 2 dl paradicsompüré
  3. - 1 vöröshagyma
  4. - 2 gerezd fokhagyma
  5. - 1 chili paprika
  6. - 2 ek. méz
  7. - 1 dl barna sör
  8. - 1 tk. őrölt fahéj
  9. - 1 kis darab gyömbér
  10. - burgonya
  11. - só, bors
Elkészítés
  1. Az első feladatod az lesz, hogy elkészítsd az oldalasra szánt szószt, amiben majd bő három órát fognak sülni a kis bordácskák. Olivaolajon dinszteld meg a hagymát, add hozzá a paradicsomszószt, a sört, a mézet és az összes fűszert, hogy jól össze tudjanak főni az ízek. Itt rajtad áll, hogy mennyire szeretnéd csípősre vagy esetleg édesre készíteni. 20 perc kis lángon való rotyogás után egy botmixerrel dolgozd át, hogy a hagyma darabok is pépesek legyenek.
  2. Hagyd kicsit kihűlni, majd jól forgasd bele az oldalasokat. Sütőpapírral bélelt tepsin, fóliával letakarva, 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben, nyugodtan süsd őket 2,5 óráig. Ez idő alatt 2x3 forgasd meg a husikat.
  3. Időd, mint a tenger, készítsd el a sültburgonyát. Sós vízben főzd meg a krumplikat, majd vágd őket félbe és kockázd be a tetejüket egy éles késsel. Mehet rá só, bors, paprika.
  4. A 2.5 óra elteltével, leveheted a fóliát a húsról, feltekerheted 180 fokra a sütőt és ugorhatnak is be a krumplik. Így együtt süsd még őket úgy fél óráig, ilyenkor jó ropogósak lesznek az oldalasok, a méz szépen megkaramellizálódik és tökéletesre készül az egész vacsorátok. Ne ijedjetek meg, ha a húsról lefolyt szósz kicsit megég, nincsen ezzel semmi gond.
lucabistro http://lucabistro.hu/

No Comments Yet.