Amerikai fahéjas csiga

20150306_161503

 

Mindannyiunk által nézett amerikai sorozatok, filmek jelenetei között biztosan találunk reggelizős képsorokat, amikor az utcáról beszaladva egy kávézóba, főhősünk magához kap egy gigantikus méretű latte-t és valami péksütemény szerűt. Most a bageleket és croissant-okat félre téve, elhoztam nektek a híres fahéjas csigájukat, amit Amerikában úton útfélen megtalál az ember. Kicsit a saját szám ízére fűszereztem.

Amerikai fahéjas csiga
Print
Ingredients
  1. Hozzávalók: a tésztához
  2. -50 dkg liszt
  3. -6 dkg cukor
  4. -2,5 dl tej
  5. -fél kocka friss élesztő
  6. -10 dkg vaj
  7. -csipet só
  8. Hozzávalók: a töltelékhez
  9. - 10 dkg vaj
  10. - 10 dkg nádcukor
  11. - 2 tk. őrölt fahéj
  12. - 1 kupak narancsvirág víz
  13. - 1 narancs reszelt héja
  14. - 1 késhegynyi csillagánizs
Instructions
  1. Mindenek előtt készítsünk el egy kelt tésztát, ehhez a tejben futtassuk fel az élesztőt, egy kis cukor társaságában és 20 percig tegyük félre.
  2. Ezután jön a kemény munka, ha nincs otthon egy erősebb dagasztó géped, gyúrd össze a tészta hozzávalóit és meleg helyen, konyharuhával letakarva várj egy óráig, amíg kétszeresére dagad.
  3. A töltelékhez olvaszd meg kicsit a vajat, jól keverd ki a cukorral és az őrölt fahéjjal. Eddig a pontig, ez az eredeti recept. Én kicsit felturbóztam, mivel a fahéj jó barátja a narancs, így belereszeltem a héját és a tart receptnél is használt narancsvirág vízből is öntöttem bele egy keveset. Az ánizs íze igen karakteres, sokan nem szeretik, én bátor voltam és nagyon jól tettem. Ha te sem szereted, akkor nyugodtan kihagyhatod.
  4. Miután megkelt a tésztád, nyújtsd téglalap alakúra és kend rá alaposan a fahéjas tölteléket, szépen, egyenletesen, hogy mindenhova jusson belőle.
  5. Tekerd fel a hosszabb oldalánál fogva és vágd fel őket kb. 2 ujjnyi vastagságúra. Rakd őket szorosan egy tortaformába és hagyd őket pihenni még 30 percig, amíg szépen egymáshoz tapadnak.
  6. Ugorhat is a sütőbe és 180 fokon süsd kb. 20-25 percig.
  7. A tetejére én cukormázat készítettem. Egy citrom levét kikevertem porcukorral, sűrű állagúra, mikor kihűlt tetejére locsoltam.
lucabistro http://lucabistro.hu/

No Comments Yet.