Mama tavaszi levese

20150601_175648-01

A leves számomra egy olyan étel, ami lelkileg is rendbe tesz, bármikor, bármilyen mennyiségben be tudok kanalazni egy tál éltető nedűt. Lehet az akár jéghideg málnaleves egy júniusi estén, egy csípős tom yum leves egy őszi napon, egy karácsonyi halászlé a családommal vagy a vasárnapi húsleves.

Számomra a legkedvesebb recept a nagymamám tavaszi levese, hihetetlen egyszerűen elkészíthető, a legfontosabb hozzávalója a szeretet, ahogy azt Tőle tanultam.

Mama tavaszi levese
Print
Hozzávalók
  1. - 3db sárgarépa
  2. - 1db fehérrépa
  3. - 1db új zeller
  4. - 1/2 karalábé
  5. - 4 db újburgonya
  6. - 2 marék zöldborsó
  7. - 1 fej vöröshagyma
  8. - 1 db TV paprika
  9. - 1 ek. fűszerpaprika
  10. - só, bors
Elkészítés
  1. Hámozd és alaposan mosd meg a zöldségeket, a répákat vágd karikákra, a zellert és a karalábét kis kockákra. Az újburgonyának én kifejezetten szeretem a héját, szóval csak félbe vágtam őket.
  2. Egy kis olívaolajon alaposan pirítsd meg a feldarabolt zöldségeket, kivéve a borsót és a krumplit. Sokáig forgasd őket, míg be nem színezik az olajat. Ez adja majd a levesünk friss tavaszias ízét.
  3. Majd vedd le a tűzről, szórd rá a paprikát és öntsd fel úgy 1,5 l vízzel vagy alaplével.
  4. Én ilyenkor szoktam sózni, borsozni és beledobni az egészben hagyott paprikát és vöröshagymát.
  5. Amikor màr majdnem kész add hozzá a félbevágott burgonyákat és a borsót, főzd addig amíg meg nem puhulnak a zöldségek.
  6. Levesbetètként a kedvenc masni alakút észtémat szoktam belerakni, amit persze külön főzök meg.
  7. Akármennyire is ez egy nagyon egyszerű recept, akkor is a szívemnek a legkedvesebb és az unokáimnak is meg fogom tanítani, ahogy azt az én nagymamám tette .
lucabistro http://lucabistro.hu/

No Comments Yet.