Paprikás csirke galuskával

20150520_095004-01Imádom, imádom és imádom!
Bátran merem állítani, hogy a kedvenc ételem. Nem előzi meg semmi, nincs nála finomabb. Ezért nagyon gyakran elkészítem, szinte minden héten.

Paprikás csirke galuskával
Print
Hozzávalók
  1. - 2 db csirke felső comb
  2. - 1 db filézett csirkemell
  3. - 1 db paradicsom
  4. - 1 db TV paprika
  5. - 2 ek. fűszerpaprika
  6. - 1 tk. kömény
  7. - só, bors
  8. - kicsi víz
  9. - 1 doboz tejföl
Galsuka
  1. - 1 tojás
  2. - hideg víz
  3. - liszt
  4. - só
Instructions
  1. Az apróra vágott hagymát egy kis libazsíron megdinsztelem, amikor már szép üveges akkor hozzádobom a kockákra aprított paprikát és paradicsomot, meghintem egy kis őrölt köménnyel. 5-10 percig főzöm ezt a "lecsó alapot".
  2. A csirkemellet nagyobb darabokra vágom, a felsőcombot pedig alaposan megtisztítom.
  3. Leveszem a tűzről a lábost és beleszóróm a fűszerpaprikát (én kizárólag kalocsai csemegét használok, ennek van a legszebb színe és illata), gyors mozdulatokkal elkeverem és belerakom a csirkét. Visszateszem a tűzre és jól átforgatom a húsokat, vagyis kicsit “megpörkölöm”, hogy szép fehér kérget kapjanak, ezért is pörkölt a pörkölt.
  4. Sózom borsozom és ráöntök egy kis csésze vizet, kb. egy óra alatt készre főzöm
  5. A galuskát úgy szoktam készíteni, hogy a tojást jól elkeverem a vízzel és a sóval, majd szépen lassan adagolom hozzá a lisztet, amíg 2x olyan sűrűbb lesz, mint a palacsinta tészta. Nem szabad nagyon kikeverni a masszát, mert akkor a végeredmény nagyon lágy lesz.
  6. Lobogó, sós vízbe szaggatom őket galuskaszaggató segítségével. Ha nincs ilyened otthon, akkor a vágódeszka sarkáról egy éles késsel vagdosd bele a vízbe. Ez kicsit babra munka. Ahogy feljöttek a víz felszínére, egy kis szűrő segítségével kimentem és hideg víz alatt átöblítem őket. Átforgatom egy kis olívaolajon, hogy ne ragadjanak össze. Ezt addig ismétlem amíg el nem fogy a tészta
  7. A megfőtt pörkölt levéből kiveszek egy pár kanállal és egy kisebb tálban csomómentesre keverem a tejföllel. Majd ezt visszaöntöm, megvárom, hogy újra forrjon.
  8. Más dolgunk nincs is vele, csak uborkasalátával vagy más savanyúsággal tálalni, és mindent jól befalni!
lucabistro http://lucabistro.hu/

 

No Comments Yet.