Spárgával és bacon-nel töltött rétes

20150527_164454-01

Közeleg a spárga szezon és ez lesz minden gastroblog témája, akkor már én sem maradok ki a sorból. Finom, egészséges, gyors és ki kell használni amíg beszerezhető.

Sok mindennel párosítható zöldség, általában baconnel, bechamel vagy hollandi mártással tálalják, így gondoltam, hogy ötvözöm ezeket és rétes fomájában meg is sütöm.

Spárgával és bacon-nel töltött rétes
Print
Hozzávalók
  1. - egy fél csokor zöld spárga
  2. - 10 dkg bacon
  3. - egy csokor újhagyma
  4. - 6 db réteslap
  5. - 10 dkg vaj
  6. - 3 ek. liszt
  7. - ½ l rizstej
  8. - szercsendió
  9. - 1 egész tojás
  10. - só, bors
Instructions
  1. Elsőként vágd a bacont apró kockákra és egy száraz serpenyőben pirítsd le zsírjára, majd add hozzá a felkarikázott újhagymákat. Amikor már szép színt kaptak, szűrőkanállal halászd ki őket és a maradék zsiradékban, jól pörgesd át a spárgákat.
  2. Fontos, hogy a spárgákat alaposan mosd és törd le a végeiket, ahogyan azt ők akarják. Vagyis hajlítsd meg őket és ahol maguktól elroppannak azt rakd félre. Hiszen ezek a részek még fásak és ehetetlenek. Tudom szebb, hogy ha hosszan hagyjuk őket, de megenni úgysem lehet rendesen.
  3. Most jön a bechamel mártás, én tojás nélkül készítem mindig. Megolvasztom a vajat, hozzáadom a lisztet és megpirítom kicsit, majd szobahőmérsékletű tejet öntök hozzá, hogy jó sűrű legyen. A végén belereszelek szerecsendió virágot és sót, borsot. Ha kihűlt dobd bele a már korábban megpirított újhagymát és bacont.
  4. Réteslapot mindig a boltban veszem, semmi baj nincs vele. Három lapot fektetek egymásra és közte megkenem olvasztott vajjal. Most jöhet egy réteg szósz, spárga és megint szósz, én reszeltem rá egy kis parmezánt is. Óvatosan egy konyharuha segítségével pedig tekerd fel a rétest és a végeit hajtogasd be. Felvert tojással kend meg a tetejüket, extraként szórhatsz rá fekete hagymamagot, napraforgó magot, szezámmagot is.
  5. 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 25-30 percig sütöttem, amíg szép aranybarna lett a tetejük.
  6. Várd meg, míg kihűl, hideg késsel szeleteld fel őket és köretként tálalj egy kis friss salátát.
lucabistro http://lucabistro.hu/

No Comments Yet.