Sült pisztráng, rozmaringos újburgonyával

11019463_722142624598085_8218321554866328310_n

Sajnos rólunk magyar emberekről, mindenki tudja, hogy nagyon kevés halat eszünk. Általában a karácsonyi halászlé és a balatoni hekk, kimeríti az éves bevitt hal mennyiségünket. Pedig aztán tudjátok, hogy mennyi egészség szorul egy kis halacskába?

Telis-tele vannak telítetlen zsírsavakkal, az omega-3 zsírsavak védik szívünket, javítják a véráramlást és megakadályozhatják az esetleges vérrögök keletkezését. Mindemelett, hihetetlen gyorsan elkészül, számos variációja van és a diétátokba is könnyen beilleszthetitek.

Sült pisztráng, rozmaringos újburgonyával
Print
Hozzávalók
  1. 2 egész pisztráng
  2. 2 nagy marék újburgonya
  3. 1 egész citrom
  4. 10 dkg vaj
  5. 4 gerezd fokhagyma
  6. 1 tk. pirospaprika
  7. só, bors
  8. 1 szár rozmaring
Elkészítés
  1. A boltban vásárolt pisztráng, hasánál fel van vágva, ezért csak az oldalát kell beirdalnod és jól besózni és beborsozni. Keverd ki a vajat a pirospaprikával, sóval, borssal majd kend be vele a hal mindkét oldalát. A hasába pakolj 1-2 szelet citromot és egy gerezd fokhagymát. Csomagold be egy sütőpapírba és rakd be a 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe.
  2. Az újkrumpli talán a tavasz egyik legjobb zöldsége, semmi macera nincs vele, pik-pak megsül és egy jól fűszrezett adag, akár főételként is megállja a helyét.
  3. Hideg víz alatt jól mosd meg, vágd őket négybe és egy szál rozmaringgal, két gerezd fokhagymával ugorhatnak is a tepsibe, és mielőtt berakod a halak mellé a sütőbe, öntsd nyakon olivaolajjal.
  4. A pisztrángokat süsd a kis csomagokban 15 percig, majd bontsd ki őket és 5 percig hagyd még a forró sütőben, így finom ropogós lesz a bőrük, és a krumpli is elkészül. ( biztosan megsült a hal, ha a szeme kifehéredett)
  5. Szuper gyors és egészséges hal-vacsora, én tálaltam mellé egy kis friss zöldsalátát is.
lucabistro http://lucabistro.hu/

No Comments Yet.