Vöröslencse saláta

20150720_135509-01

“Nem tudom megunni a salátákat” ha valaki ilyet állít, szerintem vagy hazudik, vagy ügyesen csinálja, és nem csak zöldségeket, leveleket eszik, hanem feltúrbózza a fiúk által “nyúl eledelnek” nevezett ételt.

Tényleg rengeteg variáció létezik, használhatunk bulgurt, kuszkuszt, kölest, tésztát, quinoát stb. Én most vöröslencsét választottam, hogy még izgalmasabb és egészségesebb vacsorát rakhassak az asztalra. A lencse hántolása során megszabadítják a nehezen megemészthető héjától, nem kell beáztatnunk főzés előtt, és kb 10-15 perc alatt puhára is fő. Javítja az anyagcserét, omega3 zsírsavakban gazdag, segíti az emésztést és rákmegelőző hatása is ismert.

Vöröslencse saláta
Print
Hozzávalók
  1. - 1 bögre vöröslencse
  2. - 2 bögre víz vagy alaplé
  3. - 2 babérlevél
  4. - 1 gerezd fokhagyma
  5. - 1 csirkemell
  6. - koktélparadicsom
  7. - újhagyma
  8. - 1 csokor petrezselyem
  9. - ½ csomag rukkola
  10. - 1 citrom leve
  11. - olivaolaj
  12. - só, bors
Elkészíéts
  1. Mosd meg jó alaposan a lencsét, nézd át, hogy nincsenek - e benne apró kő darabok, szennyeződések és rakd fel főni dupla annyi vízzel, fokhagymával, babérlevéllel. 10-15 perc után kóstold meg, ügyelj arra, hogy ne főljön szét. Öblítsd le hideg vízzel és rakd félre.
  2. A felkockázott csirkemellet pirítsd meg és vágd fel az összes zöldséget. Nyugodtan kiegészítheted pl. paprikával, olajbogyóval, cukkinivel, padlizsánnal, amivel szereted.
  3. Tegyél mindent egy nagy salátás tálba, locsold meg sok olivaolajjal, facsard rá a citrom levét, sózd, borsozd és díszítsd durvára vágott petrezselyemmel. Azonnal fogyaszthatod is, de az sem baj, ha pár órát áll még a hűtőben.
lucabistro http://lucabistro.hu/

No Comments Yet.