Tom Kha Kai, avagy kókusztejes csirkeleves

curry kész

Thaiföldi nyaralásunk során, mindenképpen időt szerettem volna szorítani egy autentikus főzőkurzus meglátására. Ko Phangan szigetén egy fél napos tanfolyamon vettem részt, ahol elsajátíthattam azokat a fortélyokat, melyeket csak a helyiek tudnak pontosan.
A red curry, a tavaszi tekercs és a ragacsos mangós rizs mellett nagy kedvencem lett a Tom Kha kai leves, amit 15 perc alatt nagyon egyszerűen el lehet itthon is készíteni.

Friss alapanyagokért, hogy ne kelljen 12 órát utaznunk, elég csak Fővám térig elmennünk, ahol az Ázsia Bt - ben mindent egyszerre megvásárolhatunk.

Recept helyett egy videót hoztam Nektek, hiszen ma reggel a FEM3 reggeli műsorában élőben főztem meg ezt a levest és meséltem el minden érdekességet a hozzávalókról, elkészítésről.

Hozzávalók:

  • csirkemellfilé
  • cseresznye paradicsom
  • gomba
  • kókusztej
  • lime levél
  • galangál gyökér
  • lilahagyma, vöröshagyma
  • citromnád
  • chili paprika
  • koriander levele és gyökere
  • újhagyma
  • halszósz
  • lime lé

 

 

1 comment

  1. Ezt kaptuk vacsorára tegnap Lucitól. Csak kívánni kellett, és még a barátnőimet is vihettem! Szerintem, kérjétek meg ti is!