Pirított zöldséges rizs, avagy hogyan használjuk fel a maradékot

20160411_165705Nagyon rosszul érzem magam, amikor csak egy darabka sajtot is ki kell dobnom a kukába, mert elbújt a hűtő egyik kis zugában. Igyekszem mindent rendszerezni, és szem előtt tartani azokat az ételeket, melyeket tudom, hogy még fel tudok használni.
Így történt a minap is, amikor egy hatalmas adag BBQ oldalast készítettem, (aminek receptjét ITT meg is találjátok) és a megmaradt húst másnap, kicsit másképp elő is kaptam egy gyors vacsorához.

Pirított zöldséges rizs
Print
Hozzávalók
  1. - maradék sült oldalas szálaira szedve (vagy csirke, marha, hal)
  2. - 1 nagy kaliforniai paprika
  3. - 1/4 káposzta
  4. - 1 vöröshagyma
  5. - 3 gerezd fokhagyma
  6. - főtt rizs
  7. - 1 lime leve
  8. - piri piri szósz
  9. - só, bors
  10. - szezámmag
Elkészítés
  1. Elsőként annyi rizst főzzetek, ahányan majd esztek ebből a gyors egytálételből.
  2. Olívaolajon, nagy lángon, lehetőleg egy wok-ban, pirítsátok meg a vékony szeletekre vágott vöröshagymát és paprikát, nem baj, hogy ha egy kicsit oda-oda kap. Később mehet bele a szintén vékonyra szeletelt káposzta is.
  3. Amikor még kicsit ropognak a zöldségek, dobjátok hozzájuk a szálakra szedett húst és az előre megfőzött rizst. Jól pörgessétek át az összes hozzávalót, reszeljétek bele a 3 fokhagymát, nyomjatok bele annyi pirpiri vagy más hasonló csípős szószt, amennyi jól esik.
  4. Tálalás előtt sózzátok, borsozzátok, facsarjátok rá a lime levét és szórjátok meg pirított szezámmaggal.
  5. Azonnal fogyasztható, frissen a legfinomabb.
Adapted from Avagy hogyan használjuk fel a maradékot
Adapted from Avagy hogyan használjuk fel a maradékot
lucabistro http://lucabistro.hu/

No Comments Yet.