Citromos vodkazselé

20160418_155508

Egy jó buli kellékei a zene és az ételek mellett természetesen az alkohol. Valljuk be, hogy mindenki ivott már élete során nagy mennyiségben pezsgőt, pálinkát, sört, stb-t. Egy átmulatott éjszaka alatt üvegesével fogynak a borok, vagy készülnek a koktélok, hogy még jobb hangulatban táncolhassunk egészen hajnalig. 
Az unalmas shot-ok helyett, most viszont egy olyan különlegességet hoztam, ami ugyan alkohol, de szilárd halmazállapotú, vagyis inkább zselé! Jelly shots!

20160418_155825

 

Citromos vodkazselé
Print
Hozzávalók
 1. - 4 db szép citrom
 2. - 3 dl folyadék: vodka, citromlé és víz keveréke
 3. - 3 teáskanál zselatin fix por (expressz)
 4. - 1-2 ek. nádcukor
Elkészítés
 1. Vágd az alaposan megmosott citromokat hosszában félbe, hogy majd később szép cikkekre szeletelhesd őket. Egy kiskanál segítségével emeld ki a gyümölcs húsát, távolítsd el a keserű hártyákat, és facsard ki a citromok levét.
 2. Egy kis lábasba öntsd össze a három féle folyadékot, itt rajtad áll, hogy mennyire szeretnéd érezni a friss citrom levét és a vodkát, lényeg, hogy összesen 3 dl legyen. Én általában 1,5 dl vodkával szoktam készíteni, és természetesen jó minőségű szeszt használok, mint amilyet amúgy is meginnék.
 3. Kis lángon kezd el melegíteni, amikor már langyos, mehet bele a zselatin por és a cukor. FONTOS, ne hagyd felforrni, hiszen fizika órán megtanultuk, hogy mi történik az alkohollal, ha forrni kezd. Ugye nem akarod? 🙂
 4. Ha van maghőmérőd, akkor a 75-80 fok az ideális hőmérséklet, de kevergetés közben is érezni fogod, hogy kezd kicsit sűrűsödni, akkor zárd is el a gázt.
 5. A félbevágott, kikapargatott citromokat helyezd el úgy, hogy héjukkal lefelé, "egyenesen" feküdjenek, erre jó megoldás lehet, ha egy tálba lisztet/cukrot/rizst öntesz, így szépen stabilan fekszenek majd. Egy kancsó, vagy egy szószos kanál segítségével, óvatosan, lassan töltsd meg az üres citromokat a langyos folyadékkal.
 6. Mivel nincs egyforma méretű citrom, nem baj, ha marad még ebből az isteni "italból", akkor kis feles poharakba is öntheted, amit majd kanállal tudtok fogyasztani.
 7. Hűtőben, 3 óra MINIMUM szükséges a teljes dermedéshez. A legjobb, ha előző este elkészíted, és a bulin egy nagyon éles késsel, szép gerezdeket vágsz belőle.
lucabistro http://lucabistro.hu/
20160418_155619

No Comments Yet.