Korianderes olívabogyó pástétom

20160422_185217_HDR

Az olívabogyót könnyen sorolhatjuk a megosztó zöldségek közé, két esélyes, vagy imádja valaki, vagy ki nem állhatja. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen fajtát és hol eszünk. Amikor Mallorcán jártam, belefutottam olyan gyönyörű, friss, élénk zöld színű bogyókba, ami nem ízlett igazán, pedig aztán én az "imádom" tábort erősítem. Úgy gondolom, hogy ehhez az ízhez fel kell nőni, mint egy pohár vörösborhoz, vagy egy üres fekete espressohoz. 

20160422_185038_HDR

Ritkán esik meg az, hogy sokat veszek belőle, és ránk marad, de ha ez mégis megtörténik, akkor mindig pástétomot készítek belőle, ami isteni egy friss ropogós szelet kenyéren, vagy egy gyors tésztaétel feltéteként.

Tálaló texturált felülettel: Lantos Judit keramikus

Olívabogyó pástétom
Print
Hozzávalók
 1. - zöld olívabogyó (lehet fekete is)
 2. - extra szűz olívaolaj
 3. - citromlé
 4. - friss koriander
 5. - bors
 6. - hántolt napraforgómag (izgalmas textúrát ad neki)
 7. - fokhagyma
Elkészítés
 1. Ez az a recept, amihez nehezen írnék pontos anyaghányadokat, érzésre érdemes készíteni, és ebben az esetben a "kevesebb néha több" alapelvre is szükség van, hiszen nagyon egyszerű.
 2. Aprítógép vagy botmixer viszont elengedhetetlen hozzá. A korianderen kívül mindent rakjatok bele az aprítógépbe, és az olívaolajat kis adagokban csorgassátok hozzá a darálás alatt, attól függően, hogy mennyire szeretnétek, hogy krémes legyen.
 3. Sózni szerintem már nem kell, mivel az olívabogyó általában mindig nagyon sós.
 4. A végén keverjétek hozzá az apróra vágott koriandert, de nyugodtan használhattok petrezselymet is.
 5. Hűtőben pihentessétek egy kicsit, utána pedig kenjétek, kanalazzátok, úgy ahogy szeretitek.
lucabistro http://lucabistro.hu/

No Comments Yet.