Gluténmentes piskótatekercs, házi baracklekvárral

20160418_162149

Puha, légies piskóta, házi baracklekvár és sok porcukor. Gyermekkorom nagy kedvence volt a piskótatekercs, amikor cukrászdában voltam, mindig ezt, vagy Dobos tortát választottam. Semmi más nem érdekelt. Az évek során kiderült, hogy a glutén már nem a legjobb barátom, így lassan fél éve búcsút intettünk egymásnak. Azóta nagy kísérletezésekben vagyok, hogy mit, hogyan tudok elkészíteni más alternatív lisztekkel. Piskótához váltig állíthatom, hogy a rizsliszt a tökéletes.

20160418_162312

 

Gluténmentes piskótatekercs, házi baracklekvárral
Print
Hozzávalók
  1. - 15 dkg rizsliszt (nekem éppen barna volt itthon)
  2. - 5 db egész tojás
  3. - 15 dkg cukor
  4. - 1 csomag vaníliás cukor
  5. - 1 citrom reszelt héja
  6. - 1 ek. olívaolaj
  7. - baracklekvár
  8. - porcukor
Elkészítés
  1. Én nem szoktam bajlódni a tojások szétválasztásával, hanem a cukrot, azt 5 egész tojással, habverő segítségével jó habosra verem. Belereszelem a citrom héját, majd hozzászitálom a rizslisztet. Óvatosan összekeverem az olívaolaj segítségével.
  2. A sütő méretére szabott tepsibe, sütőpapírra öntöm, jól elegyengetem és 180 fokos légkeveréses fokozaton megsütöm.
  3. Mikor kész van, egy a konyha pultra helyezett szilikonos sütőpapírra borítom, hogy a másik papírt le tudjam róla szedni. Az új sütőpapír segítségével feltekerem, és megvárom, hogy kihűljön.
  4. Ezek után a kitekert és kihűlt piskótalapot vastagon megkenem baracklekvárral, és utoljára újra feltekerem. Hűtőbe rakom 2-3 órára, hogy a baracklekvárnak legyen ideje beszívódni a piskótába.
  5. Nádcukorból készült porcukorral szórtam meg a tetejét. Délutáni kávé mellé tökéletes desszert.
lucabistro http://lucabistro.hu/

No Comments Yet.