Spenótos, fokhagymás tellérok, glutén és tej nélkül

20160510_172518_HDR

Vannak napok az ember életében, amikor az időjárás közbeszól. Ma reggel a függönyt elhúzva minden tervem dugába dőlt, hogy ne essek mély depresszióba, felhúztam a legkényelmesebb itthoni ruhámat és sütöttem főztem egész nap. Egy ideje pogácsára vágytam, de gluténmentes verzióban, nem sűrűn találkozom vele a pékségek polcain. Úgyhogy dagasztottam, kelesztettem és kicsit felturbóztam egy olyan receptet, amit még akkor sütöttem rendszeresen, amikor volt még itthon búzaliszt.

20160510_172633_HDR

Spenótos, fokhagymás tallérok, glutén és tej nélkül
Print
Hozzávalók
  1. - 50 dkg gluténmentes lisztkeverék (Schär)
  2. - 2 ek útifű maghéj
  3. - 1 tojás sárgája
  4. - 10 dkg margarin
  5. - 2 dl meleg víz
  6. - 2 dkg élesztő
  7. - 10 dkg spenót
  8. - 2 gerezd fokhagyma
  9. - só
  10. - 1 egész tojás a kenéshez
Elkészítés
  1. Az élesztőt egy kis kanál cukor társaságában felfuttatjuk meleg vízben, és hozzáadjuk a liszt, útifű maghéj, puha margarin, tojássárgája, só, spenót keverékéhez. Majd 10 percig jól összedolgozzuk. 45-50 percig meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. Az idő leteltével, a tésztát kinyújtjuk, felületét késsel berácsozzuk és kiszaggatjuk. Jelen esetben, és nagyon vékonyra nyújtottam ki a tésztát, mert személy szerint így szeretem. Sütőpapírral bélelt tepsikbe tesszük és letakarva még 15 percig kelesztjük.
  3. A kis tellérok tetejét pedig megkenjük egy egész felvert tojással, amibe belereszelünk két gerezd fokhagymát. Ez után reszelt parmezánt szórunk rájuk, és 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15 percig sütjük.
lucabistro http://lucabistro.hu/

No Comments Yet.