Házi, epres gumicukor

Gumicukor

Szerintem sokan vagyunk úgy, hogy néha elcsábulunk egy csomag gumimaciért vagy zöld békáért. Mint minden feldolgozott élelmiszer, így ezek is nagyon sok adalékanyagot, tartósítószert és cukrot tartalmaznak. Ezért néha szoktam itthon is készíteni hasonló finomságokat, természetesen nem haribo minőségű, de finom, egyszerű és négy hozzávalóból meg is van, így tudjuk, hogy miből készül.

20160525_131119

Házi, epres gumicukor
Print
Hozzávalók
  1. - 3 marék eper
  2. - víz
  3. - 3 ek. zselatin por
  4. - 3 ek. méz
Elkészítés
  1. Az epreket jól megmossuk, csumázzuk és leturmixoljuk.
  2. Felhúzzuk annyi vízzel, hogy összesen 5 dl-t kapjunk.
  3. Egy lábosba öntjük, és a zselatin porral, mézzel elkeverjük, és forralni kezdjük.
  4. A forrás után lekanalazzuk a folyadék felszínén keletkezett habot, és formákba öntjük.
  5. A formák lehetőleg szilikonosak legyenek, de tökéletes egy jégkockatartó is. Nekem ezek közül egy sem volt itthon, ezért egy nagyobb jénai tálat kibéleltem fóliával, és abba öntöttem a szép piros folyadékot.
  6. Hűtőben, minimum 5 óráig várjunk, míg megdermed, de az sem baj, ha egy egész éjszakát adunk neki.
  7. Késsel bármilyen formára felvágható és azonnal fogyasztható.
  8. Akik imádják az édeset, akkor még egy kis kristálycukorban is megforgathatják őket.
lucabistro http://lucabistro.hu/

1 comment

  1. Kedves Luca!

    Egy ismerősöm elkészítette ezt a cukrot, és volt lehetőségem megkostolni. Finom volt! 🙂