Ropogós rántott csirke, kicsit másként, gluténmentesen

20160601_164136_HDR

A rántott hús hallatán szerintem minden ember szájában összefut a nyál, és elképzel maga elé egy finom szelet puha húst, ropogós bundában. Ehetjük magában, savanyúsággal, szendvicsben, hasábburgonyával, akárhogy. Biztos, hogy első számú kedvenc, mindenki el tudja készíteni, és nem húzzuk a szánkat, amikor a vasárnapi húsleves után, ez foglal helyet az asztalon.

Tálak: Lantos Judit Kerámia

20160601_164201_HDR

Ropogós rántott csirke, kicsit másként, gluténmentesen
Print
Hozzávalók
  1. - 2 egész csirkecomb félbe vágva (csontos)
  2. - rizsliszt
  3. - tojás
  4. - gluténmentes extrudált kenyér
  5. - vaj
  6. - jégsaláta
  7. - víz
  8. - cukor
  9. - ecet
  10. - só, bors
Elkészítés
  1. A csirkecombokat alaposan megmossuk, sózzuk, borsozzuk és neki kezdünk a panírozásnak. Ugye alapvetően liszttel kezdünk, tojással folytatjuk és zsemlemorzsa az utolsó állomás. Ugyanez a sorrend ebben az esetben is, csak a zsemlemorzsát kicseréljük, mozsárban durvára tört, gluténmentes extrudált kenyérre. Miután az első panírozási sorozat véget ért, még egyszer tojásba mártjuk és utoljára kap még egy adag extrudált kenyérmorzsát. Ez abban segít, hogy az egész húst be tudjuk jól panírozni és a végeredmény jó ropogós legyen.
  2. A sütésben is variáltam. Nem szeretek olajban sütni, tulajdonképpen napraforgó olajam nincs is itthon. Megsüthetjük kókusz ill. pálmaolajban is.
  3. Viszont egy egyszerű és szagmentes verzióra is van lehetőség. A sütőt légkeveréses módban, 180 fokra előmelegítjük és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a csirkecombokat. Olvasztott vajjal megkenjük őket, ez által jó ropogósak, szaftosak és aranybarnák lesznek. 45 perces sütési idő alatt, 15 percenként forgatunk rajtuk egyet, amikor egy újabb adag olvasztott vajjal locsoljuk meg őket egyesével.
  4. Köretként egy könnyed ecetes salátát készítettem, amit nem cifráztam túl. 5 dl hideg vízben elkevertem 2 ek. cukrot, 2 ek. 10%-os ecetet és egy csipet sót. A jégsalátát félbe vágtam és tálaláskor nyakon öntöttem az ecetes vízzel, ennek köszönhetően a kis redőkben is megül a finom cukros víz, késsel könnyen szeletelhető.
  5. De a LEGJOBB, ha harapjuk a ropogós csirkecombokkal együtt.
Megjegyzés
  1. Természeten más húsból is elkészíthető, legyen az csirkemell, pulya, sertés.
lucabistro http://lucabistro.hu/

No Comments Yet.