Humusz, házi tahinivel

20160607_122921

Olyan sokan olvastátok a csicseriborsó leves receptemet, és jó páran el is készítettétek, ezért arra gondoltam, hogy megmutatok még egy receptet, ami szintén "bagolyborsóból" készül. Ami nem más, mint a humusz. Tulajdonképpen bárhol vásárolhatunk már előre elkészített csicseriborsókrémet, különböző ízekben. Én ezeket azért nem szeretem, mert sokszor kerül bele indokolatlanul majonéz, joghurt stb. Nálunk sokszor kerül asztalra, ha vendégeket várunk, grillezünk, vagy csak egy gyors, nyári vacsorát készítünk, hihetetlen könnyen elkészíthető, egészséges és finom. Manapság ezek a kulcsszavak egy recepthez, nem? 

20160607_123041

Korábbi vendégváró "mártogatós" receptemmel egy asztalon, szuper ötlet lehet egy nyáresti borozás mellett, otthon a teraszon a barátokkal. 

Humusz, házi tahinivel
Print
Hozzávalók
  1. - tahini (szezámpaszta): szezámmag, olívaolaj
  2. - humusz: 1 konzerv csicseriborsó, olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 citromlé, 1 ek. tahini
Elkészítés
  1. Először is elkészítjük a tahinit: száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk a szezámmagot, aprító gépbe tesszük és darálni kezdjük, adunk hozzá olívaolajat, annyit, hogy paszta állaga legyen. Arra érdemes odafigyelni, hogy a darálás során a szezámmag is ad egy kevés olajat.
  2. Egy turmixba beletesszük a konzerv csicseriborsót, 2 gerezd fokhagymát, egy fél citrom levét, 1 ek. tahinit és sót. Elkezdjük turmixolni, és folyamatosan adagoljuk hozzá az olívaolajat, a mennyiség attól függ, hogy milyen krémes állagú humuszt szeretnénk kapni, lényeg, hogy kenhető legyen.
  3. Amikor ez elkészült, kis tálba öntjük, meglocsoljuk szezámmagolajjal és egy kevés fűszerpaprikával meghintjük.
lucabistro http://lucabistro.hu/

No Comments Yet.