Mentes üzem látogatás, kóstolás

IMG_9909

Amikor azokat a szavakat olvashatjuk, hogy "mentes", "mindenmentes", akkor sokak arra asszociálnak, hogy egy újabb fűrészporos, ízetlen, de egészséges sütemény landol majd a tányérukon, amit egy nagy bögre tejeskávéval kell majd letuszkolni a torkukon. Azonban vannak olyan emberek, akik egyre több ételallergiával, érzékenységgel kell, hogy együtt éljenek, vagy csak saját egészségük érdekében, azt az utat választották, hogy elhagyják pl. a cukrot, lisztet, tejtermékeket stb. az életükből. Sokan flancolásnak gondolják ezt, és engem kifejezetten zavar, ha valaki azt gondolja, hogy divatból változtattam az életmódomon, de válaszként mindig azt tudom mondani, hogy biztos nem szívatnám magam direkt, ha nem érezném áldásos hatását fizikálisan és lelkileg is.

DE, szerencsére sok okos, kreatív és a korral haladó embert fúj elém a szél, akik igyekszenek bebizonyítani, hogy a korábban felsorolt anyagok nélkül, igenis lehet maradandót, finomat, jót készíteni. Így sikerült bekukkantanom a Mentes üzemébe, ahol egy kis tárlatvezetés után szinte minden finomságot meg tudtam kóstolni, anélkül, hogy folyton meg kellett volna kérdeznem, hogy "Ugye, ebben nincsen....?". 

Csillagozott képek5Ez a vegán mogyorós szelet teljesen ámulatba ejtett.

Az egész üzemben elképesztően finom illatok terjengtek, szorgos kezek fegyelmezetten dolgoztak, még akkor is, amikor Timivel, és Nórival beszabadultunk. Kapkodtuk a fejünket, és folyton kérdezgettünk, hogy mi micsoda, és mikor kóstolhatjuk meg. 

IMG_9843

Ezek a triplacsokis kekszek voltak az abszolút kedvenceim, melegen is isteniek, de a csomagolás után is hihetetlenül finomak maradnak. 

Filozófiájuk: 
"A Mentes készítmények ugyanis lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatóak természetességüknél fogva, amit többek között táplálkozás szakértőnk tesz makulátlanul egészségessé, és cukrászaink fantáziája feledhetetlenné.
A kevésbé szerencsésekre gondolva, pedig, már új termékcsoportokkal is előrukkoltunk, amelyek hozzásegítenek a teljes értékű táplálkozáshoz, ami csak előnyödre válhat!"

IMG_9903

Készítenek sós paleolit ropogtatnivalót is.

IMG_9853

Esküvői tortákat sütnek, cukorbeteg, liszt- vagy tej érzékenyeknek is. 

Mivel Ők egy cukrászüzemként működnek, így arra nincs lehetőség, hogy odaállítunk hozzájuk. Viszont rengeteg helyre szállítanak, ahol Ti is bátran megkóstolhatjátok ezeket a finomságokat. Íme az üzletek.

Ha pedig tortát szeretnétek rendelni, akkor itt tudjátok felvenni velük a kapcsolatot.

Próbáljátok ki ezeket a finomságokat, ígérem, hogy nem fogtok csalódni, SŐT...!

Fotók: Puskás Nóra
Nagy Luca

 

 

 

 

No Comments Yet.