Egészben sült karfiol, tejfölös mártogatóssal

20160627_184210

Gondolom nem vagyok egyedül azzal a problémával, hogy a 40 fokos nyári melegben csak keveset tudok enni. Ha megéhezem akkor pedig egyszerű, gyors és könnyed ételeket kívánok meg, melyekkel nincs sok macera, alig kell főzni és hamar el is készül. Most, hogy két napig egy kicsit visszaesett a hőmérséklet, bekapcsoltam a sütőt és a klímát is... hogy a kedvenc karfiolomnak hódolhassak, amit még tavaly lestem el Mautner Zsófitól. Fogadjátok sok szeretettel, az én egészben sült karfiol receptemet. 

Egészben sült karfiol, tejfölös mártogatóssal
Print
Hozzávalók
  1. - 1 szép nagy karfiol
  2. - 2 gerezd fokhagyma
  3. - 1 vöröshagyma
  4. - 2 szem madárszem chili
  5. - 2 babérlevél
  6. - 1 tk. koriander mag
  7. - 1 tk. egész bors
  8. - 1 ek. vaj
  9. - 1 dl fehérbor
  10. - só, bors
  11. - petrezselyem
  12. - tejföl
  13. - mustár
  14. - olívaolaj
Elkészítés
  1. Elsőként tegyünk fel egy jó nagy lábosban vizet, és adjuk hozzá a következőket: vöröshagyma, chili, késlapjával zúzott fokhagyma, babérlevél, koriandermag, bors, vaj, só, fehérbor. Miután ez felforrt, dobjuk bele a szépen megtisztított karfiolt.
  2. 15 perc főzés alatt, a sütőt melegítsük a legmagasabb fokozatra (nekem ez 270 fok).
  3. A megfőtt és lecsepegtetett karfiolt tegyük egy hőálló tálba, és mehet a sütőbe úgy 30 percig.
  4. A képen is látható, hogy kicsit megpirult a karfiol, az a legfinomabb része.
  5. Mártogatóst készítettem mellé, amit nem fűszereztem túl, mert az alaplé amiben a karfiol sült, elég intenzív lett.
  6. A tejfölt kikevertem reszelt fokhagymával, olívaolajjal, kis citromlével és mustárral, ízlés szerint sóztam, borsoztam és jól lehűtöttem.
  7. Most pedig más nincsen hátra, csak a forró karfiol darabokat, a jéghideg tejfölbe tunkolni.
lucabistro http://lucabistro.hu/

 

No Comments Yet.