Házi, kókuszos-barack fagylalt

20160704_130617

Az eperszezon alatt általában mindig temérdek mennyiségű házi fagyit szoktam készíteni, ami mindig hihetetlen gyorsan el is fogy. Most, hogy a nyár is későn köszöntött be, és sok csapadék és jég esett, az eper sem volt olyan, mint régen. Így a pont jól időzített lekvár főzést követően, most elmaradt a már hagyománynak mondható, epres jégkrém gyártása.

Viszont már egyre több helyen találok, szép, érett őszibarackokat, melyekből kiló számra be tudok lakmározni, ezért egyszerre sokat szoktam belőle vásárolni. Általában mindig marad egy pár szem a gyümölcsös tálamban, melyek turmixban, sütiben végzik. Jelenleg egy krémes fagylaltba kerültek, mindenki örömére.

Tál: Lantos Judit

Házi, kókuszos-barack fagylalt
Print
Hozzávalók
  1. - 4 nagy érett barack meghámozva
  2. - 1.5 dl kókusztej
  3. - 1-2 ek. eritrit vagy cukor (ízlés szerint)
Elkészítés
  1. A meghámozott barackokat apró kockákra vágjuk, megszórjuk édesítővel, és egy mély műanyag tálba tesszük.
  2. Hozzáöntjük a kókusztejet, és egy botmixer segítségével összepépesítjük.
  3. Fél órára mélyhűtőbe tesszük, majd a már fagyásnak induló krémet újra átdolgozzuk botmixerrel, és ezt 30 percenként kb. négyszer-ötször megismételjük.
  4. Ez azért lesz jó, mert így nem barackos jégkockát kapunk végeredményként, hanem egy krémes, formázható fagylaltot. Hiszen a strandon kapható fagyik is, hosszas keverés-hűtés után kerülnek szépen a pultba.
  5. Ha nincsen otthon fagyis kanalatok, akkor simán evőkanállal is tálalhatjátok, mint ahogy nálam látjátok a képen. Extraként friss barack és mentalevél koronázza meg az egészet.
lucabistro http://lucabistro.hu/

No Comments Yet.