Hozd haza a Balaton partot-GLUTÉNMENTES lángossal

20160703_175319

A legtöbb ember, ha teheti, min. 1-2 napot biztosan eltölt a Balaton parton. Ilyenkor akarva akaratlanul elcsábulunk a tipikus strand kajákért, mint pl. főtt kukorica, rántott hekk, hamburger, palacsinta, jégkása stb. Az én kedvencem mégis a lángos, rengeteg tejföllel, reszelt sajttal és annál is több fokhagymával. Viszont mióta kerülöm a gluténtartalmú ételeket, így sajnos a lángost is nélkülöznöm kell. Nem tehettem mást, elkészítettem itthon, és magam elé képzeltem a gyönyörű Balatont, a ragacsos sörpadokat, a méhecskéket és a hangos "Kettő sajtos-tejfölös elkészült" mondatokat.

20160703_175249

Hozd haza a Balaton partot-GLUTÉNMENTES lángossal
Print
Hozzávalók
  1. - 13 g friss élesztő
  2. - 25 dkg liszt (Schar Mix B)
  3. - 1 doboz tejföl
  4. - 1 tojás
  5. - fokhagyma
  6. - tejföl
  7. - sajt
Instructions
  1. Egy kevés tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd 10 perc múlva minden hozzávalót összekeverünk és dagasztani kezdjük, majd letakarva hagyjuk kb. 20 percig, hogy megkeljen.
  2. Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk, és mikor már elég meleg beletesszük a saját ízlésünkre formált lángosokat. Aranybarnára sütjük mindkét oldalukat, így biztos, hogy jól át fognak sülni.
  3. A még meleg lángosokat bedörzsöljük fokhagyma gerezdekkel és jól megpakoljuk tejföllel és sajttal, vagy bármivel, amit éppen megkívántunk.
Tipp
  1. Ha olajos kézzel formázzuk a tésztát, akkor biztosan nem ragad a kezünkhöz.
lucabistro http://lucabistro.hu/

 

No Comments Yet.