A legjobb utazós szendvics

20160726_155441

Osztálykirándulások, nyaralások, hosszú vonatozások során általában mindig szendvicset viszünk magunkkal, hogy egy percig se éhezzünk. Gyermekkoromból emlékszem, amikor egy osztálynyi gyerek egyszerre robbantotta a klasszikus: téliszalámis-paprikás szendvicseket, természetesen alufóliába csomagolva. Sosem felejtem el az illatát sem. Most viszont egy kicsit felturbózott verziót hoztam, ami tökéletes útravaló, még akkor is, ha csak a Balatonig tart az utunk.

A bucit, a korábbi gluténmentes kenyér receptem alapján csináltam, természetesen kevesebb mennyiséggel. 

20160726_155438

A legjobb utazós szendvics
Print
Hozzávalók
 1. - 25 dkg liszt
 2. - 2,8 dl langyos víz
 3. - 3 dkg friss élesztő
 4. - 1 ek. útifűmaghéj
 5. - 1 ek. olívaolaj
 6. - 1 tk. só
 7. - 1 tk. kurkuma
 8. - cukor
 9. - bőrös, csontos malachús
 10. - rukkola
 11. - hagyma
 12. - paprikás chips
 13. - zsír
 14. - só, bors
Elkészítés
 1. A bucit is magam készítettem, természetesen gluténmentes lisztből, de sima búzalisztből is tökéletes. A recept ugyanúgy működik, mint a korábbi kenyér leírásnál (http://lucabistro.hu/2016/05/22/a-tokeletes-glutenmentes-kenyer-receptje/), csak kis zsömleméretű gombócokat formáltam a tésztából, amihez kurkumát is adtam.
 2. A csontos, bőrős malac husit jól megsózzuk, megborsozzuk, egy hőálló tálba tesszük, két felcikkezett hagyma és három evőkanál zsír társaságában. Letakarva, 170 fokon két óráig sütjük, majd fél órát fedő nélkül, hogy aranybarnára piruljon.
 3. Mikor kicsit kihűlt, szeleteket vágunk belőle, és elkezdjük összerakni a szendvicseket.
 4. A félbevágott bucit megágyazzuk rukkolával, megpakoljuk a sült hagymával, ráfektetjük a hús szeletet és megszórjuk annyi chip-sel, amennyivel csak tudjuk. Aki szeretne, tehet bele még sajtot is.
 5. Ezt a jó vastag szendvicset kezünkkel összelapítjuk, és becsomagoljuk... várjuk, hogy elinduljon az autó, és ehessük is.
 6. Brutálisan finom, ahogy a zsíros hús és a hagyma kicsit eláztatja a kenyeret, a malac szétomlik a szánkban, és a chips pedig veszettül ropog.
 7. Kell ennél jobb? Nem!
lucabistro http://lucabistro.hu/

No Comments Yet.