Kedvenc mandulás-csokis muffinom

20160726_151256

Muffint szerintem már mindenki készített: csokisat, gyümölcsöset, túrósat stb. Tudjuk, hogy külön kell a száraz és nedves hozzávalókat összedolgozni, hogy nem szabad túlkeverni a tésztát, hogy kell hozzá muffin forma és papír is. Ezért nem is szaporítanám a szót, csak megjegyezném, hogy családi rendezvényeken, az egyik unokanővéremtől szereztem meg a receptet, aki mindig tökéletesre süti ezeket a kis boldogság hormonokat, melyeknek felét mindig én fogyasztom el.

20160726_151243

Kedvenc mandulás-csokis muffinom
Print
Hozzávalók
  1. - 3 egész tojás
  2. - 1 nagy érett banán
  3. - 10 dkg nádcukor
  4. - 1 mk. szódabikarbóna
  5. - 1 narancs, 1 citrom reszelt héja
  6. - 1 kupak narancsvirágvíz
  7. - 1 ek. holland kakaó
  8. - 1/2 tábla étcsokoládé
  9. - 5 dkg vaj
  10. - 5-6 dkg mandulaliszt és darált mandula keveréke
Elkészítés
  1. A tojásokat, a banánt, a cukrot, a citrusok héját és a vajat jól kikeverjük.
  2. A durvára vágott csokit, kakaóport, mandulalisztet és szódabikarbónát is összekeverjük.
  3. Ezek után a nedves és a száraz alapanyagokat is összedolgozzuk.
  4. Muffin formába öntjük a tésztát, és 170 fokon, légkeveréses sütőben, 25 percig sütjük.
Notes
  1. Természetesen, mivel ez is egy "mentes" süti, nem lesz szép, magas, mű muffin formája, de cserébe brutál csokis, citrusos, szaftos édesség sül ki belőle.
lucabistro http://lucabistro.hu/

No Comments Yet.