Sültpaprika krémleves

20160817_163241

A kissé őszbe hajló időjárás meghozta a kedvem egy finom, krémes és forró leveshez. Krémlevest szinte bármilyen zöldségből illetve gyümölcsből főzhetünk, de az én kedvencem a kápia paprikából készült. Természetesen nem tartalmaz se tejterméket, sem lisztet, egyszerűen, könnyedet, ez a lényege.

20160817_163255

Sültpaprika krémleves
Print
Hozzávalók
  1. - 7 db kápia paprika
  2. - 2 fej vöröshagyma
  3. - 2 gerezd fokhagyma
  4. - 1 dl kókusztejszín
  5. - 1 ek. gluténmentes keményítő
  6. - chili pehely
  7. - olívaolaj
  8. - petrezselyem
  9. - só és bors
Elkészítés
  1. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük a megmosott paprikákat és 20 percig sütjük, 5 percenként forgatva őket. Miután megsültek kettesével zacskóba helyezzük, így 10 perc elteltével nagyon könnyen le tudjuk róluk húzni a héjukat.
  2. Ez alatt a vöröshagymát és a fokhagymát egy kevés olívaolajon megpirítjuk, majd a meghámozott és csíkokra vágott paprikát is hozzáadjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a chili pelyhet is.
  3. Öntünk hozzá úgy 1,5 liter alaplevet, vagy vizet és 15 percig főzzük.
  4. Egy kis tálban csomómentesre keverjük a keményítőt és a kókusztejszínt, és hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a leveshez, forralunk rajta egyet és már tálalhatjuk is.
  5. Adhatunk mellé pirítóst, vagy kolbássz chipset is, de egy kevés petrezselyemmel is meghinthetjük.
lucabistro http://lucabistro.hu/

No Comments Yet.