Gluténmentes, burgonyás pogácsa

20160822_164624

Pogácsa sütésben sosem voltam profi, nem volt türelmem a hajtogatáshoz, szaggatáshoz és a kenegetéshez. Ezért mindig valahol vettem ha éppen megkívántam. Fél éve nem ettem egy szemet sem, a gluténmentes élet miatt. Most viszont nagyon megkívántam, ezért csináltam is pár szemet, egy nagy adag friss bazsalikommal megspékelve. 

20160822_164620

Gluténmentes, burgonyás pogácsa
Print
Hozzávalók
  1. - 10 dkg főtt, áttört burgonya
  2. - 30 dkg gluténmentes liszt (Schär B mix)
  3. - 1 ek. útifűmaghéj
  4. - 1 dkg friss élesztő
  5. - 1 dl langyos víz
  6. - 2 dkg sertészsír
  7. - 10 dkg margarin
  8. - 1 tojás
  9. - 1 nagy csookor bazsalikom
  10. - só
  11. - pici cukor
Elkészítés
  1. A burgonyát megfőzzük, összetörjük és megvárjuk, hogy kihűljön.
  2. Az élesztőt egy kevés cukorral, langyos vízben felfuttatjuk.
  3. A puha vajat, zsírt és a többi hozzávalót, az apróra vágott bazsalikommal jól összegyúrjuk.
  4. Az a jó, ha lágy, puha tésztát kapunk, amit kb. 30 percig pihentetünk.
  5. Tetszőleges vastagságúra nyújtjuk a tésztát, egy éles késsel berácsozzuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Egy felvert tojással megkenjük a tetejüket, és 175 fokon, kb. 20 percig sütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
lucabistro http://lucabistro.hu/

No Comments Yet.