Sárgabarackos máktorta, gluténmentesen

20160824_152744

Alapvetően nem szeretem a mákos ételeket, sőt, volt olyan időszak, hogy kifejezetten gyűlöltem minden mákkal kapcsolatos dolgot. KIVÉVE a "mák-pálinkát" és a barackos máktortát! Úgyhogy fel is dobtam ezt az átlagos hétköznapot, egy jó szaftos és sűrű édességgel. 

Sárgabarackos máktorta, gluténmentesen
Print
Hozzávalók
  1. - 12 dkg darált mák
  2. - 15 dkg rizsliszt
  3. - 10 dkg nádcukor
  4. - 2 tojás
  5. - 3 dl tej (én mandulatejet használtam)
  6. - 10 dkg olvasztott laktózmentes vaj
  7. - 1 citrom héja
  8. - 1 cs. sütőpor
  9. - 1 cs. vaníliás cukor
  10. - pár szem sárgabarack
  11. - baracklekvár
Elkészítés
  1. Az olvasztott vajat, a cukrot, a tojásokat, a citrom héját és a tejet jól elkeverjük és ha van, akkor egy vaníliarúd kikapargatott magjait is hozzáadjuk.
  2. A mákot elkeverjük a rizsliszttel és a sütőporral. A nedves és a száraz anyagokat csomómentesre kikeverjük.
  3. Egy tortaformát kivajazunk, és liszt helyett mákkal szórjuk meg, hogy a tortánkat szépen ki tudjuk emelni majd a formából.
  4. Amikor már a massza a formába került, félbevágott, kimagozott barackokat helyezünk bele. Én úgy csináltam, hogy minden szeletre jusson egy gyümölcs.
  5. 175 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben, 30 percig sütjük.
  6. Mikor kihűlt, félbevágjuk és középen vastagon megkenjük házi lekvárral.
lucabistro http://lucabistro.hu/

No Comments Yet.