Szerelem első látásra – SOUS VIDE kellékek #1

20160923_185753

Mit jelent a "sous vide" (ejtsd: szuvid) kifejezés?

Egy olyan főzési folyamatról van szó, ami egy pontos, meghatározott hőmérsékleten, vákuumozott, vagyis oxigénmentes környezetben tulajdonképpen előkészíti nekünk a kiválasztott élelmiszert. Hogy ez miért jó? Azért, mert ezzel megállítjuk pl. a húsban található baktériumok szaporodását, és ezzel növeljük a fogyaszthatóságát, és olyan hihetetlen ízű és minőségű ételt tudunk az asztalra tenni, amit soha nem is gondoltunk volna.

Erre hamarosan egy külön bejegyzést készítek nektek.

Mi kell hozzá?

Természetesen egy sous vid készülék, ami egy nagyobb beruházás, viszont valószínűleg egy életre vesszük. Nem kell évente cserélgetni, mint egy mobiltelefont. Ha erre szánjátok magatokat, nézzetek ITT körül!

Hogyan teremtsük meg az oxigénmentes környezetet?

Egy vákuumkészülékkel. Egy nagyon egyszerűen működő eszközről van szó, amihez vákuumfólia is szükséges, hiszen nem mindegy, hogy milyen zacskóban hőkezeljük az adott élelmiszert. A hő hatására sok káros anyag oldódhat ki belőlük, ami sem nekünk, sem a húsnak nem tesz jót. Ezért ajánlom, hogy mindenképpen olvassatok utána,http://www.sousvidefolia.hu/ oldalán.

20160923_190600

Mire jó még egy ilyen vákuumkészülék?

Ha nagy bevásárlást tartunk, és sok húst, zöldséget vásárolunk, akkor is érdemes oxigénmentes környezetbe tárolni őket, mert így sokkalta hosszabb ideig eláll a hűtőben/mélyhűtőben, mintha egy sima fóliába csomagoltuk volna. 

20160923_191030

Sous Vide Hungary:

http://www.sousvidefolia.hu/

http://www.sousvidehungary.hu/sous-vide-supreme-otthonra

https://www.facebook.com/SousVideSupremeHU/?fref=ts

 

 

No Comments Yet.