Házi gnocchi édesburgonyából, gluténmentesen

20161003_124227

A gnocchi is azon ételek közé tartozik, ami nagyon egyszerűen és gyorsan elkészül, nem nagy ördöngösség, és még jó móka is. Tulajdonképpen krumpli, tojás és liszt más nem is kell hozzá, tehát ha nincsen otthon semmi, akkor ezek az alap élelmiszerek csodára lehetnek együtt képesek. Most viszont, egy rég óta a hűtőmben árválkodó édesburgonyát kaptam elő a megszokott krumpli helyett. 
Semmi komoly körítést nem kaptak ezek a kis gombócok, csak egy kis pirított bacont, friss rozmaringot és sok fokhagymát. Egyszerű de nagyszerű!

20161003_130003

Házi gnocchi édesburgonyából, gluténmentesen
Print
Hozzávalók
  1. - 1 jó nagy darab édesburgonya
  2. - 1 tojás
  3. - gluténmentes kenyérliszt
  4. - szerecsendió
  5. - bacon
  6. - rozmaring
  7. - fokhagyma
  8. - só, bors
Elkészítés
  1. Az édesburgonyát megpucoljuk, apróbb kockákra vágjuk és sós vízben kb. 10 percig főzzük.
  2. Egy krumplinyomóval vagy aprítógéppel pürésítjük, várunk amíg kihűl.
  3. Mehet bele egy egész tojás, egy csipet őrölt szerecsendió és só. Jöhet a liszt; mennyiséget azért nem írok, mert folyamatosan adagoltam a masszához, hogy egynemű, lágyabb, de gyúrható tésztát kapjak.
  4. Kis hurkákat sodrunk a tésztából, egy késsel gnocchi méretűre vágjuk őket, és villával megnyomkodjuk.
  5. Sós, forró vízben addig főzzük őket, míg fel nem jönnek a víz felszínére.
  6. A bacont, friss rozmaringgal, sok fokhagymával összepirítottam és a gnocchikat is jól átfuttattam rajta, hogy egy kis kérget kapjanak.
  7. Parmezánnal megszórva, vacsorára tökéletes!
lucabistro http://lucabistro.hu/

 

 

 

No Comments Yet.