Rozé kacsamell, színes répákkal Sous Vide #2

14672785_10208957076597926_861841740_o

Ahogy már korábban is írtam, teljesen szerelembe estem a kis sous vide gépembe, és a Sous Vide Hungary kellékeibe. Így mostanában mindent ezzel az eljárással készítek és kísérletezek. Azt szeretem benne, hogy pár perc előkészítéssel, órákig nincs vele dolgom, a befejező folyamatok pedig hihetetlen gyorsan megvannak. Most megmutatom Nektek, hogy milyen szuper kacsamellet sütöttem, egészen pontosan 2 perc leforgása alatt.

20161014_135556

20161014_134913

Rozé kacsamell, színes répákkal Sous Vide #2
Print
Hozzávalók
  1. -1 hízott kacsamell filé (1 főre)
  2. - színes répák
  3. - rozmaring
  4. - fokhagyma
  5. - olívaolaj
  6. - 2 dl fehérbor
  7. - só, bors
Elkészítés
  1. A kacsamelleket alaposan megtisztítottam, beirdaltam, mindkét oldalukat sóztam, borsoztam és egy vákuumfóliába, egy ág rozmaringgal, egy kés lapjával összezúzott fokhagymával, 2 óráig "szuvidáltam".
  2. A répákat is megmostam, de nem hámoztam meg, mert a kedvenc piacomon, vegyszermentes darabokat szereztem be. Ezeket is sóztam, borsoztam és levákuumoztam.
  3. A "szuvidálás" után a kacsamelleket egy forró serpenyőben, bőrős oldalukat, ropogósra pirítottam, és egy gyors fordítás után, csak 30 másodpercig sütöttem. Alufóliával letakarva 10 percig pihentettem, amíg a répák el nem készültek.
  4. Semmi különöset nem csináltam a kis színes répákkal, csak egy kevés olívaolajon, sóval, borssal gyorsan megpirítottam őket, hiszen a "szuvid" technológiának köszönhetően már "megfőttek".
  5. Készítettem egy kevés pecsenyeszószt is: a kisült kacsazsírjához hozzáadtam 2 dl fehérbort és jól beforraltam.
  6. Köretként egy kevés krumplipürével tálaltam.
lucabistro http://lucabistro.hu/

 Fotók: Puskás Nóri

Vákuum fólia, és gép: Sous Vide Hungary 

No Comments Yet.