Zabpelyhes muffin, almával és banánnal

20161018_132240

Az őszi időszak beköszöntével dupla annyi gyümölcsöt szoktam vásárolni, hogy jó sok vitamint tudjak beépíteni a szervezetembe, próbálva elkerülni a szokásos őszi náthámat. Van, hogy túlzásba esek, és a gyümölcsös tálból konkrétan kifolyik a sok-sok gyümölcs. Mivel ételt nem dobok ki, ezeket is fel szoktam használni, leginkább turmixokhoz, vagy sütikhez. Most alma-banán túltengés miatt, ezeket egy muffin tésztába pakoltam, így egy igazán szaftos, lágy sütit tehettem az asztalra. 

Zabpelyhes muffin, almával és banánnal
Print
Ingredients
  1. Hozzávalók: 12 db
  2. - 1,5 dl mandulatej
  3. - 0,5 dl olívaolaj
  4. - 1 tojás
  5. - 1 érett banán
  6. - 1 kis alma
  7. - 17 dkg zabpehelyliszt
  8. - 1 késhegynyi szódabikarbóna
  9. - 5 dkg nádcukor
  10. - 0,5 csomag sütőpor
Elkészítés
  1. Szokásos muffin eljárás: a tojást, a tejjel, olajjal összekeverjük, hozzáadjuk a pépesített banánt, lereszelt almát.
  2. Egy másik tányérban a zabpehelylisztet, szódabikarbónát, sütőport, cukrot és egy kevés fahéjat jól elkeverünk.
  3. A nedves és száraz hozzávalók összekeverjük. Muffinformába kanalazzuk és 180 fokos sütőben, 20-25 percig sütjük.
Tipp
  1. Tehetünk még bele apróra vágott étcsokoládét, vagy a muffinok tetejére egy pár szem zabpelyhet.
lucabistro http://lucabistro.hu/

No Comments Yet.