Tárkonyos sertésraguleves, laktózmentesen

20161018_125713

Szerintem arról már sokat írtam, hogy számomra a leves, olyan addiktív dolog, mint sokak számára a kávé. Most, hogy ilyen borongós az időjárás, egyre több leves készül nálunk. Leginkább főételként is fogyasztjuk, másodiknak palacsinta, vagy valami kis sütemény kell csak. Szívet, lelket melenget, vitamindús, és 1000 +1 variációja van. Most egy tárkonyos sertésragulevest készítettem, tejszín helyett kókusztejjel, nézzétek csak.

Tárkonyos sertésraguleves, laktózmentesen
Print
Hozzávalók
  1. - 40 dkg sertésdagadó
  2. - 1 fej vöröshagyma
  3. - 2 sárgarépa
  4. - 2 fehérrépa
  5. - 1 kis zeller
  6. - 1 kis karalábé
  7. - 1 kis fej karfiol
  8. - 25 dkg csiperkegomba
  9. - 1,5 dl kókusztej/szín
  10. - 1 citrom leve
  11. - 1 ek. mustár
  12. - 1 púpozott ek. szárított tárkony
  13. - só, bors
Elkészítés
  1. Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olívaolajon megpárolom, hozzáadom a kockára vágott húst és fehéredésig pirítom, majd felöntöm egy kevés vízzel, sózom, borsozom fűszerezem a tárkonnyal és egy levél babérral.
  2. Megpucolom a zöldségeket és kockákra aprítom őket, majd a húshoz adom. A karfiolt és a gombát csak akkor dobom bele, amikor már a hús majdnem puha.
  3. A kókusztejet, egy citrom levével és a mustárral kikeverem, és lassan belecsurgatom a levesbe. Forralok rajta egyet és már fogyasztható is.
  4. Most készítettem bele egy kis kanalas galuskát: 1 tojást, egy kevés vízzel és annyi gluténmentes liszttel kikevertem, hogy galuska állagú legyen. Egy egy kanállal a levesbe "szaggattam" őket, addig főztem még, amíg a felszínre nem bukkantak.
lucabistro http://lucabistro.hu/

 

No Comments Yet.