Mézes – csokoládés – fűszeres zabkekszek

20161025_155141

Pár nappal ezelőtt olvastam Iza, a 160 gramm bloggerének írását a gluténmentes zabpelyhekről, meg is hozta a kedvem, hogy én is vegyek egy-két zacskónyit és kísérletezzek. Egy hideg hétköznap este pedig valami kis csokis ropogtatnivalóra vágytam a forró teám mellé, így születtek meg ezek mézes-csokis zabkekszek. 

Mézes - csokoládés zabkekszek (kb. 50 db)
Print
Hozzávalók
  1. - 15 dkg akácméz
  2. - 15 dkg laktózmentes margarin
  3. - 35 dkg gm zabpehely és zabpehelyliszt
  4. - 15 dkg 70%-os étcsokoládé
  5. - 1 késhegynyi őrölt gyömbér
  6. - 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  7. - 1 késhegynyi őrölt fahéj
  8. - 1 tk. szódabikarbóna
Instructions
  1. A mézet, az étcsokoládét, a vajat, a fűszerekkel felolvasztjuk egy kis lábosba, félre tesszük és várunk, hogy kicsit kihűljön.
  2. Ezalatt a zabpelyhet és a zabpehelylisztet, amint én most 2:1 arányban használtam, összekeverem a szódabikarbónával.
  3. A nedves és száraz hozzávalókat jó alaposan összedolgozom és 15 percre beteszem a fagyasztóba, hogy könnyebben tudjam formázni.
  4. Egy fagylaltos kanállal egyforma gombócokat halmozok egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 12 percig sütöm. Mikor kész, kicsit várni kell, míg megszilárdul.
  5. Fémdobozban sokáig eláll, szuper párja lehet egy pohár forralt bornak is, így az ünnepek közeledtével.
lucabistro http://lucabistro.hu/

No Comments Yet.